1

Свято-Троїцький храм у селі Пасічна Баришівського району Київської області намагаються захопити іногородні люди під керівництвом духовенства УПЦ Київського патріархату.

Як повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук речник Української Православної Церкви протоієрей Георгій Коваленко, священики Української Православної Церкви закрилися в храмі села Пасічна на Київщині, перешкоджаючи захопленню храму.

"Релігійна громада Свято-Троїцької парафії залишається в Української Православної Церкви, але представники громади села та іногородні молоді люди під керівництвом 10 священиків Київського Патріархату намагаються захопити храм. Священноначаліє УПЦ робить все можливе, щоб уникнути силового протистояння - місцевого священика відсторонено - як і вимагала громада, але представники КП закликають до штурму і підбурюють громаду", - повідомляє отець Георгій.

Відео дня

За його словами, міліція і місцева влада намагаються контролювати ситуацію, "пропонують храм зовсім закрити і опечатати до відповідних рішень суду, або районної влади".

Раніше протоієрей Георгій Коваленко вказав на використання сепаратистських технологій під час захоплення храмів УПЦ.