1

Цього літа, в дні святкування 700-річчя від дня народження преподобного Сергія Радонезького, багато людей мали можливість попрацювати у Свято-Троїцькій Сергієвій лаврі.

Як повідомляє "Седмиця", більше тисячі волонтерів працювали на спеціально організованих майданчиках, де забезпечували порядок і надавали допомогу паломникам і гостям Сергієва Посада: на Благовіщенському полі, в наметовому містечку, на концертному майданчику перед лаврою. І лише деяким волонтерам вдалося попрацювати в стінах самої лаври, біля мощей преподобного Сергія Радонезького.

З благословення намісника владики Феогноста в обитель преподобного Сергія знову запрошуються волонтери для праці.

Відео дня

Цього разу основним послухом буде забезпечення порядку в Троїцькому соборі біля мощей преподобного, консультування паломників в черзі, роздача акафістів, ікон та святкових календарів. У вихідні дні можлива додаткова допомога під час причастя в Троїцькому та Успенському соборах. Групи волонтерів формуються щодня.

Волонтерам, що приїжджають більш ніж на один день, надається безкоштовне проживання в чоловічих і жіночих номерах, по 12 чоловік у кожному. Також організовано безкоштовне триразове харчування.

Детальніше тут