Патріарх Московський і всієї Русі Кирил вважає, що турбота про народ не буде успішною без Євангельських засад, якщо не буде турботи про людські душі.

Про це предстоятель Руської Православної Церкви сказав, звертаючись до віруючих в Троїцькому соборі Калуги (Росія), повідомляє Синодальний інформаційний відділ Московського Патріархату.

Патріарх Кирил нагадав, що в радянські роки багато сил віддавали на те, щоб покращити життя, але душею не займалися.

Відео дня

"Людину виховували за допомогою ідеологічних гасел, постулатів, а ідеологія є похідне від людського розуму. Ідеологія не живе більше трьох-чотирьох поколінь, у неї немає внутрішньої енергії працювати протягом багатьох століть і тисячоліть, тому що джерелом є людина, а мудрість людська змінюється швидко: сьогодні одне, а завтра інше. І нерідко те, що з'являється сьогодні, скидає те, що було вчора", - підкреслив він.

"А людська душа - та ж, що була і тисячу, і дві тисячі років тому: той же внутрішній духовний устрій. І тому ту ж мову, яка використовувалася для того, щоб проповідувати слово Боже дві тисячі років тому і переконувати людей змінювати своє внутрішнє життя, ми використовуємо і сьогодні. Тому ми й будуємо храми", - підсумував Патріарх.