Загальноцерковний штаб допомоги біженцям, створений при Синодальному відділі з церковної благодійності та соціального служіння Руської Православної Церкви, розпочав збір речей та продуктів для українських біженців.

«Особливо гостро біженці потребують зараз продуктів харчування і теплих зимових речей, - говорить координатор загальноцерковного штабу допомоги біженцям Олена Моспанова. - До нас щодня звертаються десятки біженців за юридичною консультацією, просять влаштувати їх на роботу, купити квитки, знайти житло, але при цьому одним з найпоширеніших прохань залишається допомога з продуктами та одягом».

Організатори збору просять приносити тільки те, що дійсно потрібно біженцям, і рекомендують перед виїздом в пункт прийому ознайомитися з докладним переліком необходимых речей і продуктів на офіційному сайті Синодального відділу з благодійності.

Відео дня

Контактну изформацию повідомляє офіційний сайт Патріархії.

Пожертвувати кошти для допомоги мирним жителям України можна на офіційному сайті Синодального відділу.

Церква розмістила у своїх установах у Росії близько 500 чоловік і надала притулок в приватних будинках і квартирах понад 1000 біженцям. Тільки в Ростовській області Церква передала вимушеним переселенцям понад 700 тонн гуманітарної допомоги. Священики, сестри милосердя, добровольці з усієї країни регулярно привозять гуманітарну допомогу у пункти тимчасового розміщення, в будинки і квартири, де тимчасово живуть біженці.

У Москві допомогу Церкві з кінця липня отримали понад 1500 біженців. Їм купуються квитки до нового місця перебування, надається речова, продуктова, інформаційна допомога та ін. Потік звернень зріс після запуска горячої лінії церковної допомоги біженцям 20 серпня.

На рахунок Синодального відділу з благодійності для допомоги надійшло понад 53 мільйонів рублів.