1

3 вересня архієпископ Владикавказький і Аланський Зосима і священнослужителі Північної Осетії взяли участь у жалобних заходах, присвячених десятій річниці бесланської трагедії. В цей день в 2004 році настала розв'язка терористичного акту, який забрав життя 334 осіб, з яких більше половини - діти.

У своєму слові після читання Євангелія архієпископ Зосима нагадав, що бесланська трагедія сталася в дні свята Успіння Пресвятої Богородиці. Говорячи про те, що означає смерть для християнина, владика сказав:

«Всі ми знаємо, що кара Божа завжди наздоганяє лиходіїв, а ми повинні думати про живих і робити все, щоб зло не повторилося. Дуже важливо, щоб наші серця не зачерствіли, щоб ми не озлобилися. Якщо ж ми навчимося перемагати зло молитвою про тих, хто це зло приносить, то світ навколо нас стане добрішим».

Відео дня

Після Божественної літургії в стінах спортзалу школи № 1 Беслана священнослужителі і сотні парафіян пройшли хресним ходом від будівлі школи до меморіального кладовища «Місто Ангелів».

Під удари метронома були зачитані імена загиблих, після чого в небо випустили 334 білих повітряних кулі за кількістю жертв теракту.

Священнослужителі обійшли меморіальне кладовище і поспілкувалися з тими, хто втратив близьких у вересні 2004 року.

Після траурних заходів архієпископ Зосима звершив чин освячення поклонного хреста, встановленого у некрополя на молитовну пам'ять про загиблих під час терористичного акту 1-3 вересня 2004 року в школі № 1 Беслана.

«Православна Осетія»