1

У Львові 4 вересня, в день 100-річчя заснування першого в Європі концентраційного табору Талергоф, в якому було закатовано близько 20 тисяч галичан, закарпатців та холмщаків, молилися за упокій всіх вбитих під час етнічної чистки у 1914-1918 рр. та за загиблими під час військових подій на Сході України.

Як повідомляє сайт Львівської єпархії УПЦ, у Георгіївському кафедральному за поминальним Богослужінням зібралися родичі постраждалих від етнічних та релігійних переслідувань та загиблих на Донбасі.

Наприкінці Божественної літургії отець Маркіан зачитав звернення єпископа Філарета з нагоди 100-річчя Талергофської трагедії.

Відео дня

Особливо сьогодні у храмі молилися про мир в Україні. Літургійна комісія до цього дня підготувала молебень, написаний за прикладом «Послідування молебного співу про Вітчизну», який перебуваючи в таборах, написав єпископ Афанасій (Сахаров) у 1941 році.

Також цього дня була звершена панахида біля могили з пам’ятним знаком всім жертвам Талергофу на Личаківському цвинтарі міста Львова.