1

30 серпня Патріарх Московський і всієї Русі Кирил прибув із Першосвятительським візитом до Тамбовської митрополії Руської Православної Церкви, де проходять урочистості, присвячені 100-річчю канонізації святителя Питирима Тамбовського. Про це повідомляє прес-служба Патріарха.

«Тамбовська земля має особливе значення для історії Росії і Руської Церкви. Вона освячена стопами святителя Питирима, тут народилися або пов'язані з Тамбовською землею багато видатних людей, які залишили слід в історії. Якщо говорити про святих, то не можна не згадати і преподобного Амвросія Оптинського. Не перерахувати зараз всіх угодників Божих, яких у безлічі явила Тамбовська земля.

У післяреволюційні роки Тамбовська єпархія виявилася розгромленою настільки, що від неї практично нічого не залишилося. Все, що ми зараз бачимо, було відтворено з небуття, з пороху забуття...»

Відео дня

З аеропорту Патріарх попрямував в Казанський чоловічий монастир Тамбова, де він освятить відтворену дзвіницю обителі, і звершить всенічну службу у Вознесенському монастирі.

31 серпня Патріарх Кирил звершить освячення пам'ятника святителю Питириму Тамбовскому на Соборній площі міста і очолить служіння Божественної літургії в тамбовському Спасо-Преображенському кафедральному соборі.