Митрополит Київський і всієї України Онуфрій 23 серпня у Свято-Воскресенському храмі Києва звершив відспівування заступника голови Українського Союзу ветеранів Афганистану, сотника  афганської  сотні  батальйону «Айдар» Олега Міхнюка, який загинув 20 серпня в селищі Новосвітлівка Луганської області. Про це повідомляє прес-служба Предстоятеля Української Православної Церкви

Відео дня

Олег Міхнюк був одним з тих людей, які у 1991 році зареєстрували релігійну громаду Свято-Воскресенського (Афганського) храму. Він був постійним та активним парафіянином, який у лютому 2014 року  разом з іншими православними лідерами Майдану запобігав провокаціям довкола Києво-Печерської лаври.

Перед початком богослужіння Предстоятель Української Православної Церкви звернувся з пастирським словом до родичів та побратимів  загиблого:

«Олег відправив своїх товаришів, бажаючи їм залишити життя, а сам лишився тому місці, де його чекала смерть. Він поклав душу за своїх друзів. На таке служіння здібні небагато людей і за таке служіння Бог дає людині високу нагороду. Ми молимося, щоби Господь упокоїв його душу і оселив там, де немає хвороби і печалі, але є вічне життя. І щоб Господь нам дав розум, щоби ми вміли  мудро жити, щоби ми керувалися у житті принципами любові, щоби ми були готові,  якщо не віддати своє життя, то хоча б чимось пожертвувати заради блага ближнього».

church.ua