1

Понад 30 вимушених переселенців зі східних регіонів України, які живуть в Успенській Святогірській Лаврі, минулого тижня прийняли хрещення.

Таїнство звершив духівник Скорбященського скиту Лаври архімандрит Зосима (Левін). Воно проходило в храмі на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість» с. Богородичне Донецької області. Серед новохрещених - як діти, так і дорослі.

Всього зараз в стінах монастиря проживає близько 500 біженців, близько 400 з яких - діти. Серед хлопців є і сироти та інваліди.

Відео дня

Набагато більша кількість людей, які потребують допомоги, приходять в Лавру з міста і отримують тут пайки. Переселенців годують, одягають і забезпечують по мірі можливості.

Число біженців, що знаходяться в обителі, постійно змінюється. Як сказали в Лаврі, бувають ситуації, коли їде мати і забирає дитину. Або ж у людей нічого не залишилось, повертатися їм нікуди і вони їдуть далі. Багато хто їхати не хочуть, залишаються в монастирі.

Проблема пересування існує, і вона дуже серйозна. Не вистачає дитячого харчування, рибних, м'ясних продуктів (незважаючи на посаду, переселенців годують рибою та м'ясом).

Крім того, насельники Лаври роздають продукти, речі, медикаменти.

foma.in.ua