Гаряча лінія церковної допомоги біженцям зі сходу України розпочала сьогодні працювати в Росії.

Як повідомляє Синодальний інформаційний відділ Московського Патріархату, проект покликаний виявити найбільш незахищених біженців і зв'язати тих, хто шукає допомоги, з тими, хто може її надати.

«У багатьох регіонах Церква розмістила біженців в своїх установах, парафіяни і священики беруть їх до себе додому, купують квитки до родичів, але зараз ми переходимо до нового етапу допомоги - використовуючи гарячу лінію, ми будемо виявляти тих, кому зараз найважче», - заявив голова Синодального відділу з благодійності та соціального служіння РПЦ єпископ Орєхово-Зуєвський Пантелеїмон.

Відео дня

«В першу чергу постараємося надати адресну допомогу найбільш вразливим категоріям біженців - багатодітним сім'ям, інвалідам, важкохворим людям похилого віку, одиноким матерям з дітьми», - додав він.

Приймати заявки по телефону будуть оператори довідкової служби «Милосердя» і співробітники загальноцерковного штабу допомоги, створеного при Синодальному відділі з благодійності. Крім прохань про допомогу, по телефону будуть прийматися пропозиції щодо працевлаштування та житла для біженців. Також оператори зможуть давати консультації по отриманню правового статусу, а в разі необхідності - перемикати дзвінки на юриста загальноцерковного штабу або надавати необхідні контакти державних і громадських організацій.

Телефон гарячої лінії буде працювати щодня по буднях з 12 до 18 годин за московським часом. Номер телефону: 8-800-200-41-98. Дзвінок по Росії безкоштовний.

Також Синодальний відділ з благодійності продовжує збір пожертвувань на користь українських біженців. До теперішнього часу на рахунок Відділу надійшло вже понад 51 мільйон рублів.

Сотні біженців знайшли притулок в церковних установах в Ростовській, Воронезькій, Московській, Ленінградській, Рязанській, Ніжегородськой, Костромської, Ярославській областях, в республіці Удмуртія. Тільки в Ростовській області Церквою було передано біженцям понад 600 тонн гуманітарної допомоги.