1

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил 18 серпня звернувся до Організації Об'єднаних Націй, Ради Європи та в Організацію з безпеки і співробітництва в Європі з листом, в якому вказав факти порушення прав духовенства та віруючих Української Православної Церкви в умовах збройного конфлікту на південному сході України. Про це повідомляє Служба комунікації ВЗЦЗ МП.

У своєму листі Предстоятель Руської Православної Церкви повідомляє про трагічну загибель священнослужителів Української Православної Церкви, а також звертає увагу на випадки насильства над кліриками УПЦ, на спроби утиску і залякування представників духовенства.

Відзначається матеріальний збиток, нанесений храмам і монастирям УПЦ, які під час збройного протистояння стали укриттям для біженців.

Відео дня

У листі Патріарха висловлено сподівання, що високі міжнародні організації не залишаться байдужими до проблем, з якими стикається Українська Православна Церква — найбільша релігійна організація України, яка, не будучи політично ангажованою силою, в надзвичайно важких умовах продовжує здійснювати пастирську турботу про мільйони віруючих.

Предстоятель Руської Православної Церкви закликає лідерів ООН, Ради Європи та ОБРЄ підняти свій авторитетний голос на захист православних християн східної України.