Блаженніший митрополит Київський і всієї України Онуфрій

У Києво-Печерській лаврі відбулася інтронізація 122-го митрополита Київського - Блаженнішого Онуфрія (фото, відео)

16:39, 17.08.2014
5 хв.

У Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі сьогодні відбулася інтронізація Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія. 

Вранці на площі перед Успенським собором було звершено Божественну літургію з урочистим чином інтронізації Блаженнішого митрополита Онуфрія.

Відео дня

На святковій літургії митрополита Онуфрія вперше поминали як Блаженнішого. 

Блаженніший Онуфрій став 122-м митрополитом Київським.

Під час інтронізації митрополиту Онуфрію передали одне з найкращих богослужбових облачень покійного Блаженнішого митрополита Володимира.

Блаженніший Онуфрій служив в архієрейському облаченні свого попередника.

ВІДЕО інтронізації Блаженнішого митрополита Онуфрія, частина 1.

На інтронізацію прибули представники Помісних Православних Церков.

Новому Предстоятелю УПЦ співслужили представник Патріарха Кирила митрополит Волоколамський Іларіон, представники Помісних Церков: Константинопольської – митрополит Гальський Еммануїл, Олександрійської – митрополит Кірінський Афанасій, Єрусалимської – митрополит Вострський Тимофій, Грузинської – митрополит Некреський Сергій та митрополит Потійський и Хобський Григол, Сербської – єпископ Моравічський Антоній...

...Румунської – митрополит Тирговиштський Нифонт, Болгарської – єпископ Русенський Наум, Еладської – єпископ Християнупольський Прокопій, Польської – архієпископ Люблінський і Холмський Авель, Чеських земель і Словаччини – архімандрит Серафим (Шемятовський).

Православної Церкви Америки і Канади – єпископ Нью-Йоркський Михаїл та єпископ Квебекський Іриней, Руської Православної Церкви Закордоном – архієпископ Берлінський Марк. А також єпископат та духовенство Української Православної Церкви.

Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел зачитав постанову Собору єпископів УПЦ про обрання митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія Блаженнішим митрополитом Київським і всієї України, а голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату митрополит Волоколамський Іларіон оголосив грамоту Патріарха Кирила з благословенням на вступ на посаду Предстоятеля УПЦ. 

Два найстарші архієреї Української Православної Церкви - митрополити Одеський і Ізмаїльський Агафангел та Сімферопольський і Кримський Лазар - під возглас «Аксіос!» (достойний!) тричі урочисто піднесли владику Онуфрія на Митрополичий трон на горньому місці.

Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел зачитав вітальне слово до Предстоятеля і передав митрополиту Онуфрію жезл Блаженнішого Митрополита Володимира.

ВІДЕО інтронізації Блаженнішого митрополита Онуфрія, частина 2.

Митрополити Агафангел і Антоній прочитали молитви з чину настолованія. Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павел прочитав особливу молитву з закликом Божественного благословення для Блаженнішого митрополита Онуфрія. 

Митрополит Волоколамський Іларіон оголосив вітальний адрес Патріарха Кирила Блаженнішому митрополиту Київському і всієї України Онуфрію і передав пам'ятний патріарший дар - архієрейський жезл. 

Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зачитав вітальні листи на ім’я Блаженнішого митрополита Онуфрія від Президента України Петра Порошенка та мера Києва Віталія Кличка.

Предстоятелі Помісних Православних Церков зачитали привітання та передали новообраному Блаженнішому свої подарунки.

Після Божественної літургії митрополит Онуфрій звернувся до вірян з архіпастирським словом і попросив сугубих молитов про дарування йому сил і допомоги Божої в першосвятительських трудах. 

«Понад 40 років тому я приніс Небесному Владиці чернечі обітниці. Одна з яких - це зречення своєї волі перед всесвятою волею Божою. Тому обрання мене Митрополитом Київським і всієї України сприймаю не як пошану і честь, а як відповідальний послух Матері-Церкві, за який мушу дати відповідь на страшному Божому суді», - сказав Блаженніший митрополит Онуфрій.

ВІДЕО архіпастирське слово

Представники влади та чисельні віряни привітали новообраного Предстоятеля Української Православної Церкви на отримали благословення його Блаженства.

Святкову літургію відвідали представники інших конфесій. 

Як повідомляв УНІАН, митрополита Онуфрія було обрано Предстоятелем Української Православної Церкви 13 серпня на Соборі єпископів УПЦ.

Підготувала Анна Горпинченко, "УНІАН-Релігії".

Фото автора і УНІАН.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся