Вибори нового предстоятеля Української Православної Церкви можуть завершитися протягом одного дня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час брифінгу сказав прес-секретар УПЦ Георгій Коваленко.

Він нагадав, що Собор єпископів, який має обрати наступника митрополита Володимира, запланований на 13 серпня на 14.00 в Трапезному храмі Києво-Печерської лаври.

Відео дня

"Ми плануємо, що собор завершиться в один день... Не бачу перешкод для цього. Думаю, що до вечора 13 серпня ми вже дізнаємося ім'я обраного", - сказав він.

Коваленко зазначив, що голосування буде таємним, і відбудеться у два тури. У першому турі єпископи оберуть трьох кандидатів, а в другому - одного, який і стане предстоятелем УПЦ після інтронізації, яка попередньо запланована на 17 серпня в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

Главу УПЦ будуть обирати з 74 діючих єпископів, імена яких будуть в бюлетені. В Трапезному храмі вже встановлені урни і кабінки для голосування, додав прес-секретар.

Коли буде обраний новий Предстоятель УПЦ, на лаврській дзвіниці в знак оповіщення про цю подію розпочнеться урочистий передзвін.

Як повідомляв УНІАН, предстоятель УПЦ митрополит Київський і всієї України Володимир (Сабодан) помер 5 липня в Києві на 79-му році життя.