На Тернопільщині заклали наріжний камінь під будівництво нового духовного комплексу. Як повідомили кореппсонденту УНІАН в прес-службі Тернопільської єпархії Української православної церкви Київського патріархату, комплекс постане біля с. Лішня Кременецького району, де розташоване цілюще джерело на честь святої праведної Анни.

У вихідні з нагоди свята Успіння праведної Анни, матері Пресвятої Богородиці, високопреосвященнійший Нестор, архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький відслужив архиєреське богослужіння у селі Лішня.

На храмове свято до чудотворного джерела прибула понад 1 тис. паломників із навколишніх сіл Кременецького та Шумського районів. По завершенні Богослужіння на джерелі святої праведної Анни було відслужено водосвятний молебень, по завершенні якого всіх присутніх було окроплено освяченою водою.

Відео дня

Згодом кожен мав можливість набарати води для власних духовних потреб та обмитися у чудотворному джерелі.

Після молебню архієпископ Нестор у співслужінні духовенства звершив чин закладення наріжного каменю храму духовного комплексу святої Праведної Анни.

Довідка УНІАН. Перша історична згадка про чудотворне місце у Лішні датується 1625 роком.

Біля джерела стояла дерев’яна капличка у якій знаходилася фігура св. Анни. Комуністичною владою капличку було розібрано та спалено. У 1991 році святиню було відновлено та освячено. У 2010 році було освячено хрест та камінь під будівництво духовного комплексу.