Архиєпископ Сумський і Охтирський УПЦ (МП) Євлогій

Архиєпископ Сумський і Охтирський Української Православної Церкви Євлогій звернувся до Президента Росії Володимира Путіна із закликом відвести війська від кордону з Україною і не допустити, щоб на Сумщині пролилася кров.

Про це йдеться у офіційному зверненні, оприлюдненому на сайті Сумської і Охтирської єпархії УПЦ.

"Ісус Христос заповідав нам бути миротворцями... «Блаженны миротворцы, ибо они будут наречены сынами Божиими" (Мф. 5:9)  "К миру призвал нас Господь", - говорит апостол Павел (1 Кор 7.5).і Закликаю Вас, шановний Володимире Володимировичу, сприйняти ці слова як звернені від Господа до Вас особисто», - зазначає архиєпископ.

Відео дня

За його словами, військове маневрування та техніка, розташована на кордоні викликає почуття небезпеки у простих жителів Сумщини.

1

"Мирні жителі Сумщини, спостерігаючи військові приготування на кордоні, перестають вбачати у наших історичних сусідах миротворців і братолюбців. Історично склалося так, що Сумщина завжди була тим регіоном, де особливо дорожили миром, де правила добросусідства та взаємодопомоги завжди були запорукою подолання будь-яких протиріч.

Тому нинішня військова ескалація ставить під загрозу не тільки мир на Сумщині, а й породжує воістину руйнівні наслідки для її жителів, створюючи образ ворога в особі тих, кого сумчани століттями вважали своїми сусідами, єдинокровними і єдиновірними братами і сестрами. Не можу не відзначити: такі наслідки - справжня трагедія для християнина, який прагне будувати своє життя за заповідями Божими", - підкреслив архиєпископ Сумський і Охтирський Євлогій.

"Як архипастир Церкви Христової шанобливо прошу і благаю Вас: зупиніть ескалацію військових приготувань, зробіть все те, що залежить від Вас, щоб жодна крапля людської крові не пролилася на благословенній стародавній Сумській землі!", - просить церковний ієрарх.