1

При Синодальному відділі з церковної благодійності та соціального служіння Руської Православної Церкви створено церковний штаб з надання допомоги біженцям зі східної України.

Як повідомляє Патріархія.ги, штаб займеться збором і обробкою прохань і пропозицій про допомогу біженцям. У Синодальний відділ з благодійності вже зараз щодня надходять прохання від громадян України, частина з яких задоволені.

Основний акцент в роботі штабу буде зроблено на наданні адресної допомоги найбільш вразливим категоріям біженців: багатодітним, одиноким матерям з дітьми, інвалідам, важкохворим та престарілим людям.

Відео дня

Прохання і пропозиції про допомогу можна надсилати на електронну адресу штабу 5420000sinod@gmail.com. В даний час особливо затребувані пропозиції про розміщення і працевлаштуванні біженців.

Штаб покликаний координувати всю церковну допомогу громадянам України на території Росії.

До 4 серпня біженців взяли 10 церковних установ, також в багатьох регіонах парафіяни і священики розмістили громадян України у себе вдома. Церква регулярно надає гуманітарну, духовно-психологічну допомогу біженцям в прикордонних наметових таборах МНС і пунктах тимчасового розміщення.

До 4 серпня на рахунок Синодального відділу з благодійності надійшло 48 мільйонів 268 тисяч рублів пожертвувань.