1

Голова Синодального інформаційного відділу Московського Патріархату Володимир Легойда, говорячи про постать святого рівноапостольного князя Володимира, підкреслив, що "прийняття Православ'я змінило князя Володимира і весь народ, але вибір піти шляхом перетворення або повернутися до язичництва - залишається за кожною людиною і зараз". Про це повідомляє Синодальний інформаційний відділ Московського Патріархату.

«Преображення князя Володимира стало початком перетворення всього народу. Його приклад наслідували багато поколінь людей з того часу до наших днів», - заявив в.Легойда.

"І тому слова князя Володимира "ми були звірі, а люди стали" застосовні до всіх народів історичної Русі", - додав він.

Відео дня

Представник Церкви зазначив, що язичницьке минуле не так духовно далеко від нас, як може здатися на перший погляд.

«Ми бачимо, як ті особисті вади, якими був одержимий до хрещення князь Володимир, - нерозбірливість у засобах досягнення мети, розпуста, - сучасна поп-культура практично зводить в ранг чесноти і підносить їх як ознаки особистого успіху», - підкреслив голова СІНФО.

«Хрещення нашої землі сталося одного разу, але вибір бути людиною або твариною ми робимо в кожен момент свого життя, спілкуючись з ближніми і далекими, здійснюючи добрі чи злі справи», - сказав Легойда.