Колокольня Киево-Печерской лавры

28 липня о 12.00 (за місцевим часом) в храмах і монастирях всіх єпархій Руської Православної Церкви, відбудеться акція-хвиля дзвонів "Слава Тобі, Боже!"

Як повідомляє співорганізатор акції - Міжнародна Громадська Організація "День Хрещення Русі", дзвонова хвиля почнеться одночастно молитвою і дзвоном «Благовіст» зі східних рубежів Росії і триватиме 15 хвилин. Щогодини о 12.00 за місцевим часом кожного часового поясу, до акції приєднаються храми наступних часових поясів Росії, Білорусі, України.

Акція пройде з благословення Патріарха Московського і Всієї Русі Кирила і місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія.

Відео дня

О 13.00 за московським часом або о 12.00 - за київським, хвиля дзвону має увінчатися одноголосним дзвоном п'яти лавр - Києво-Печерської, Троїце-Сергієвої, Успенської Почаївської, Олександро-Невської та Успенської Святогорської.

"На жаль, ми не знаємо чи є роз'яснення про те, що російські лаври дзвонять два рази: о 12.00 - разом з храмами свого часового поясу та о 13.00 - разом з українськими лаврами. Сподіваємося, що 28 липня о 13.00 за московським часом і о 12.00 за київським, прозвучить одноголосний благовіст п'яти Святих лавр і храмів, які підтримають акцію во Славу Божу. Віримо, що одночасний дзвін і молитва стануть символом нашої вірності православним традиціям - в пам'ять про Хрещення святого князя Володимира - і допоможуть зберегти мир на нашій землі і єдність Церкви!", - зазначає Міжнародна громадська організація "День Хрещення Русі".