1

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило цього року не зможе розділити свято Хрещення Русі (за традицією приурочене до дня пам'яті святого князя Володимира, 28 липня) зі своєю паствою в Києві, але буде молитися про воцаріння миру в Україні в храмі Христа Спасителя в Москві. Про це повідомляють "РИА Новости".

«В день пам'яті рівноапостольного князя Володимира Святіший патріарх Кирил звершить Божественну літургію в храмі Христа Спасителя. Цього року Предстоятель Руської Церкви не зможе розділити радість спільної молитви зі своєю українською паствою, як це відбувалося в попередні роки.

Але безсумнівно, що в цей день, як і протягом всього останнього часу, Патріарх Кирил і все сослужащі йому в храмі Христа Спасителя будуть молитися у першу чергу про те, щоб на багатостраждальній українській землі запанував мир», - зазначив глава патріаршої прес-служби диякон Олександр Волков.

Відео дня

«Це свято має загальноцерковне значення, і в цьому сенсі варто згадати минулорічні святкування 1025-річчя Хрещення Русі, які проходили у Москві, Києві та Мінську», - зазначив диякон Олександр Волков.