21 липня, у свято явлення ікони Пресвятої Богородиці у Казані, відбулося урочисте освячення Казанського храму в житловому масиві «Комсомолець» міста Горлівки.

Напередодні в храм прибув шанований список Почаївської ікони Божої Матері, - повідомляє Прес-служба Горлівської і Слов'янської єпархії.

Відео дня
1

Після закінчення богослужіння митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон звернувся до горлівчан з архіпастирським словом:

«Ми звершуємо чин освячення храму у непростий для нас час і в непростих умовах. Йдучи зі святим антиминсом навколо храму, ми чули вибухи. Ми бачимо, що відбувається сьогодні на нашій землі, на нашому православному Донбасі... Ми не замислювалися над тим, що таке „світ“. Хоча ми чули кілька разів за кожним богослужінням, як священик звертається до народу: „Мир всім“. Сьогодні ми знаємо ціну миру.

Сьогодні ми прославляємо Пресвяту Діву Марію. Сьогодні тут знаходиться шанований Почаївський образ Божої Матері, Яка завжди була Заступницею і Похвалою нашої.

Це надія на добро і втіху для нашого скорботного народу. Вона сьогодні тут, серед нас, для того щоб нас втішити, напоумити і закликати до покаяння. Сьогодні, дорогі брати і сестри, нам залишається одне: старанно молитися і каятися в своїх гріхах. Ми віримо в те, що Господь і Божа Матір будуть нашими швидкими Помічниками, віримо в те, що припиниться братовбивство, гріх каїнів, який сьогодні множиться в нашому народі».

Правмір

Фото: Прес-служба Горлівської і Слов'янської єпархії УПЦ.