1

Голова Синодального інформаційного відділу Московського Патріархату Володимир Легойда заявив про те, що святкування 700-річчя преподобного Сергія Радонезького не обмежиться урочистими заходами, що відбулися 16-18 липня в Хотьково і Сергієвому Посаді.

Про це повідомляє Синодальний інформаційний відділ Московського Патріархату.

«Невірним було б вважати, що святкування закінчилося минулого тижня і що найголовніше вже сталося», - заявив В.Легойда.

Відео дня

«Ми сподіваємося, що ці святкування, які проходили в Троїце-Сергієвій лаврі в день пам'яті преподобного Сергія Радонезького, послужили початком переосмислення значення цієї видатної людини і великого руського святого для нашої історії, для сучасних людей», - додав він.

«Сподіваємося, що і «осіннім преподобним», 8 жовтня, ці святкування не завершаться. Ми віримо, що свята стануть початком повернення до себе, до своїх духовних витоків. Адже важливо не просто дізнатися про Сергія Радонезького, про історію лаври, але і зрозуміти, що це був чоловік, який, зробивши дуже багато чого в собі, зумів дуже багато що змінити навколо себе», - підкреслив голова СИНФО.

Легойда зазначив, що приклад преподобного Сергія говорить про силу молитви, до якої Церква закликає у складні часи.

«Церква завжди говорить про необхідність молитви, але важливо, щоб люди, які вважають себе віруючими, розуміли: молитва - це подвиг, молитва - це важка праця. Може бути, найбільш важка праця на світі», - сказав представник Церкви.

Голова СИНФО також нагадав про багаторазові заклики Церкви до молитви про мир в Україні.

«При цьому важливо розуміти, що, коли ми бажаємо миру багатостраждальній українській землі, від нас вимагається більше, ніж просто поставити лайк або зробити перепост. Фейсбучного «співчуття» недостатньо. Тільки у разі напруги духовних сил молитва може змінити навколишній світ. Саме цьому вчить нас приклад преподобного Сергія», - сказав Легойда.