13 липня, в день пам’яті Собору славних і всехвальних 12-ти апостолів, з благословення Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія, відбувся традиційний щорічний хресний хід з іконою Божої Матері «Призри на смирення».

Відео дня

Божественну літургію в Свято-Михайлівському храмі села Білогородка (по завершенні якої почалася хода) очолили архієпископ Білогородський Миколай, єпископ Макарівський Іларій та єпископ Фастівський Даміан.

За богослужінням підносилися молитви про благополучну подорож.

Архіпастирі також помолилися за упокій новопреставленого Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, з дня смерті якого минуло 9 днів.

Після закінчення Літургії кілька тисяч паломників вирушили до Ризоположенського монастиря (с. Томашівка Фастівського району Київської області). Ходу очолив намісник київського Свято-Введенського монастиря єпископ Даміан.

Через селища Києво-Святошинського, Макарівського, Фастівського районів була пронесена чудотворна ікона Божої Матері «Призри на смирення». Проходячи у населених пунктах, учасники хресного ходу зупинялися для звершення молебнів, під час яких місцеві жителі мали можливість прикластися до святині. За богослужіннями звучали прохання і молитви про мир і благоденство на нашій землі.

Завершилася хода ближче до півночі. Після прибуття до обителі владика Даміан сердечно привітав священнослужителів і мирян зі святом і подякував усім за труди і спільну молитву.

Урочистості у Свято-Богородичному Ризоположенчеськом чоловічому монастирі завершаться Божественною літургією 15 липня, в день престольного свята обителі — Положення чесної ризи Пресвятої Богородиці у Влахерні.

Архієпископ Білогородський Николай та єпископ Макарівський Іларій очолили хрестний хід до місця, де в селі Білогородка знаходився храм на честь Дванадцяти апостолів, збудований у княжу добу.

По прибутті на місце колишнього храму було відслужено молебень святим апостолам, після чого владика Николай розповів про історію храму, подякував владиці Іларію за спільну молитву та привітав вірян зі святом.

church.ua