1

Голова Синодального інформаційного відділу Володимир Легойда зазначив, що образ Сергія Радонезького актуальний і на початку ХХІ століття-преподобний і сьогодні об'єднує людей. Про це повідомляє прес-служба Оргкомітету святкування 700-річчя від дня народження преп. Сергія Радонезького.

«Преподобний не тільки об'єднав руську землю за своє життя, але і продовжує гуртувати людей і нині. У цьому полягає одне з головних значень цього видатного руського святого для наших сучасників», - заявив В.Легойда.

«Змінивши себе, преподобний Сергій змінив всіх оточуючих, причому, не тільки тих, які жили одночасно з ним. Він зберігає живий зв'язок з людьми, продовжує звертатися до тих, хто живе через сторіччя після закінчення його земного шляху», - додав голова СІНФО.

Відео дня

«Без преподобного Сергія Радонезького не було б Святої Русі. Без нього не було б не тільки перемоги в Куликовській битві, але і перемоги у Великій Вітчизняній війні», - підкреслив В.Легойда.

«Історичне значення преподобного може бути більш очевидним і загальновідомим, але головна суть життя і служіння Сергія Радонезького не тільки в ньому. Найстрашніше, коли люди, які прожили достойне, святе життя, стають лише рядком у підручнику або тьмяною фотографією, зображенням на плакаті», - зазначив він.

«Важливо не зображати життя преподобного Сергія формальним, далеким та холодним. Тобто таким, яке воно не було ні для самого преподобного, ні для його сучасників, і яким воно не має бути для нас, його нащадків і спадкоємців», - сказав Легойда.