1

Патріарх Московський і всія Русі Кирил відвідає Спасо-Преображенський ставропігійний Валаамський монастир (Росія), повідомляє прес-служба Патріарха.

10 липня Предстоятель Руської Православної Церкви звершить мале освячення храму Живоначальної Трійці Валаамської обителі і очолить церемонію відкриття пам'ятника апостолу Андрію Первозванному.

Як повідомили у Фонді Андрія Первозванного, пам'ятник звели на благодійні пожертви запорізьких віруючих. Основним спонсором проекту стало найбільше місцеве підприємство з випуску авіаційних двигунів - компанія "Мотор Січ", зазначає ІТАР-ТАСС.

Відео дня

У цей же день відбудеться засідання Патріаршої Опікунської ради з відновлення Спасо-Преображенського Валаамського монастиря.

Після чого буде відслужено всеношну у храмі преподобних Сергія і Германа Валаамських Спасо-Преображенського собору.

11 липня, в день пам'яті преподобних Сергія і Германа Валаамских, Патріарх Кирил звершить Божественну літургію в Спасо-Преображенському соборі обителі.

День пам'яті апостолів Петра і Павла, 12 липня, Предстоятель РПЦ проведе в Санкт-Петербурзі. В соборі святих Петра і Павла в Петропавлівській фортеці Патріарх очолить ранкове богослужіння.