1

Відспівування Блаженнішого Митрополита Володимира відбудеться 7 липня на площі перед Успенським собором Києво-Печерської лаври, а погребіння - на лаврському братському кладовищі біля храму Різдва Божої Матері.

Як повідомляється у Журналах Священного Синоду Української Православної Церкви, яке відбулось сьогодні у Києво-Печерській лаврі, обов’язки з організації та проведення похорону Митрополита Володимира покладено на спеціально створену комісію.

У склад комісії з організації та проведення похорону Блаженнішого увійшли намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел; керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній; митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр; протоієрей Георгій Коваленко, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ; архімандрит Іона (Радзивіл); протоієрей Валерій Кравець; Ігор Рибаков; Андрій Деркач.

Відео дня

Також Священним Синодом УПЦ утворено Комісію з прийому майна спочилого Митрополита Володимира - під головуванням архієпископа Хустського і Виноградівського Марка.