Предстоятель Константинопольскої православної церкви Вселенський патріарх Варфоломій I висловив співчуття президентові України Петру Порошенку і народу України з приводу смерті предстоятеля Української Православної Церкви митрополита Київського і всієї України Володимира.

Як повідомляє прес-служба глави держави, вселенський патріарх висловив співчуття під час телефонної розмови з Порошенком. 

«Ваші побажання та молитви, особливо у складні часи, які переживає сьогодні Україна, є великою духовною підтримкою. Митрополит Володимир був близькою мені людиною, і для мене особисто це дуже трагічна подія”, - підкреслив Порошенко.

Відео дня

Вселенський патріарх Варфоломій побажав мудрості і сил українському народу і Порошенку, щоб подолати виклики, перед якими постала сьогодні Україна.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вранці у Києві на 79-му році життя помер предстоятель УПЦ митрополит Володимир (Сабодан). Він проходив лікування в одній з київських клінік.

Тіло митрополита Володимира сьогодні о 16.45 буде перенесено в Успенський собор Києво-Печерської лаври, де всі бажаючі зможуть з ним попрощатися.