Прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк висловив співчуття у зв`язку зі смертю предстоятеля Української Православної Церкви, митрополита Київського і всієї України Володимира.

Про це УНІАН повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

«Висловлюю глибоке співчуття єпископату, духовенству, мирянам і всій Повноті Української Православної Церкви у зв’язку зі смертю її предстоятеля – митрополита Київського і всієї України Володимира.

Відео дня

Церква і народ втратили мудрого провідника, визнаного богослова, пастиря, який для багатьох був взірцем високої духовності і людяності», - зазначив Яценюк у співчутті.

За його словами, «блаженіший Володимир щиро любив свою Батьківщину і бажав їй єдності та процвітання. Він бачив Україну вільною державою у європейській сім’ї народів і мужньо протистояв і політичному тискові, і смертельній хворобі. Владика залишив по собі сотні учнів і численні храми, духовні школи, монастирі і добру пам`ять мільйонів українців».

Як повідомляв УНІАН,сьогодні вранці у Києві на 79-му році життя помер предстоятель УПЦ Володимир (Сабодан). Він проходив лікування в одній з київських клінік.

Також у Володимира було онкологічне захворювання і хвороба Паркінсона. Крім того, він переніс операції на серці і стегні.

Стан здоров`я ієрарха значно погіршився в січні.