1

Імператорська православна палестинська громада у взаємодії з МНС Росії і Новоспаським ставропігійним чоловічим монастирем провела акцію зі збору і відправки гуманітарної допомоги страждаючим від війни мирним жителям України.

У Новоспаському монастирі, де 7 червня було відкрито пункт збору допомоги, за два тижні москвичами було зібрано понад сім тонн гуманітарного вантажу - ліки, продукти тривалого зберігання, дитяче харчування, постільна білизна, перев'язувальні засоби, дитячий одяг, предмети особистої гігієни.

На рахунок, який був відкритий Фондом святих рівноапостольних Костянтина і Олени, приватними особами і організаціями перераховано півтора мільйона рублів. Збір коштів проходив і в стінах Новоспасского монастиря. На зібрані кошти будуть закуплені життєво важливі медичні препарати та медичне обладнання, які ІППО планує передати в лікувальні заклади Луганська та Донецька. В першу чергу будуть закуплені антибіотики, інсулін, серцеві препарати, інфузійні розчини.

Відео дня

Крім того, ряд інших організацій передали більше чотирьох тонн гуманітарної допомоги (медикаменти, продукти, дитячі речі, предмети гігієни).

Участь у зборі допомоги жителям південного сходу України прийняла і сирійська діаспора в Москві. За словами православної християнки з сирійського міста Хомс пані Надії Гандур, це знак солідарності з російським народом і борг сирійців після того, як вся Росія збирала допомогу для постраждалого від війни народу Сирії.

Патріархія.ги