1

Святі Петро і Февронія - зразок сімейних відносин на всі часи, зазначив голова Синодального інформаційного відділу Володимир Легойда напередодні дня пам'яті святих. Про це повідомляє Синодальний інформаційний відділ Московського Патріархату.

«Чому сьогодні важливо згадувати про Петра і Февронію? Близькість Петра і Февронії до нас, і важливість розмови про Петра і Февронію сьогодні в тому, що вони абсолютно щиро, по справжньому любили один одного», - зазначив В.Легойда.

"Сучасна цивілізація шукає способи побудувати свою любов, перебудувати свою любов - "Дім-1", "Будинок-2" і так далі, а інших рецептів немає, та інших рецептів бути не може. Єдиний можливий рецепт гармонійного життя і гармонійних взаємин, до яких ми всі прагнемо - це любов», - додав він.

Відео дня

"На заході є поняття "best practice", еталон, який успішно був реалізований на практиці, і тепер він може застосовуватися в якості прикладу для всіх. Так от "best practice" сімейних відносин - це Петро і Февронія, їх приклад", - зазначив голова СИНФО.

Легойда також нагадав, що Церква вже багато століть широко відзначає свято на честь святих Петра і Февронії. А оскільки він потрапляє на час посту, нещодавно Священним Синодом був заснований ще один день пам'яті благовірного подружжя - неділя, що передує 19 вересня, щоб шанувальники святих Петра і Февронії могли вінчатися в день їхньої пам'яті.