27 червня у Сан-Франциско (Сполучені Штати Америки) розпочав роботу XIII Всезарубіжний з’їзд православної молоді.

З благословення Місцеблюстителя Київської Митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія, на запрошення Руської Православної Церкви Закордоном, участь у форумі бере делегація Синодального відділу УПЦ у справах молоді у складі: голова відділу вікарій Київської Митрополії єпископ Обухівський Іона та заступник голови з питань тюремного служіння протоієрей Миколай Могильний.

Відео дня

Увечері 27 червня молебним співом з акафістом святителю Шанхайському і Сан-Франциського Іоанну в Радосте-Скорбященському соборі м. Сан-Франциско, де перебуває рака з нетлінними мощами святого, молодіжний форум розпочав роботу.

Цього року традиційна зустріч православної молоді РПЦЗ приурочена до 20-річчя прославлення в лику святих свт.Іоанна Сан-Франциського, Шанхайського чудотворця.

Очолив богослужіння Першоієрарх Руської Зарубіжної Церкви Митрополит Східно-Американський і Нью-Йоркський Іларіон, якому співслужили представники духовенства різних єпархій Руської Зарубіжної Церкви, а також архієреї — гості молодіжного з’їзду, у тому числі голова Синодального відділу з соціального служіння Московського Патріархату єпископ Орєхово-Зуєвський Пантелеїмон та голова Синодального молодіжного відділу УПЦ єпископ Обухівський Іона.

Після молебню були зачитані вітальні адреси до учасників ХІІІ молодіжного з’їзду. Вітання від Місцеблюстителя Київської Митрополичої кафедри митрополита Онуфрія зачитав єпископ Іона. Він також передав у дар митрополитові Іларіону пам’ятну панагію.

Цього року участь у молодіжному форумі беруть представники 11 країн. Загальна кількість учасників — понад 150 осіб. Провідна тема з’їзду — соціальне служіння молоді.

Робочі зустрічі з’їзду розпочалися наступного дня, 28 червня. Єпископ Іона розповів учасникам форуму про соціальне служіння української молоді та відповів на численні запитання аудиторії.

*** У неділю, 29 червня, єпископ Обухівський Іона взяв участь в урочистостях з нагоди 20-річчя прославлення в лику святих святителя Іоанна Сан-Франциського: САН-ФРАНЦИСКО. Вікарій Київської Митрополії єпископ Обухівський Іона взяв участь в урочистостях з нагоди 20-річчя прославлення святителя Іоанна Шанхайського

sinod-molodost.church.ua