1

Голова Синодального інформаційного відділу Московського Патріархату Володимир Легойда нагадав, що "політичні міжусобиці, роздробленість Русі багато в чому були подолані завдяки особистості Сергія Радонезького".

Про це він повідомив, коментуючи завдання медійного висвітлення святкування 700-річчя з дня народження преподобного Сергія Радонезького, повідомляє СІНФО МП.

Голова Синодального інформаційного відділу вважає важливим показати значення подвигу і життєвий приклад святого для сучасної людини.

Відео дня

«Важливо, щоб наш сучасник зрозумів, хто такий преподобний Сергій і що він значить для людини, що живе на початку XXI століття», - заявив В.Легойда.

«Сьогодні ми розуміємо, що політичні міжусобиці, роздробленість Русі багато в чому були подолані завдяки особистості Сергія Радонезького. Святість преподобного Сергія була очевидна для його сучасників, саме навколо преподобного, навколо Церкви збиралася Русь», - додав представник Церкви.

Голова СІНФО також наголосив, що приклад преподобного Сергія актуальний для всіх, хто хоче будувати мир не тільки в житті та в стосунках з близькими, але і в усьому суспільстві.