1

Голова Синодального інформаційного відділу Московського патріархату Володимир Легойда заявив, що спроби нав'язати Церкві непритаманні їй функції можуть лише поставити під питання її служіння і суспільний авторитет.

«Церква - це не поліцейський жандарм, не міністерство у справах віри, не суд і навіть не правозахисна організація. Церква - це Тіло Христове», - підкреслив В.Легойда.

Легойда також звернув увагу на можливі причини претензій до Церкви у зв'язку з неучастю в боротьбі за соціальну справедливість.

Відео дня

«Мабуть, комусь дуже хочеться, щоб в Руській Церкві з'явилися... попи Гапоны. І щоб вона перетворилася в правозахисну організацію, яка ходила б на політичні демонстрації, боролася б за права, які містяться в постійно мінливих документах, прийнятих де-небудь в Страсбурзі. Тільки це найкоротший шлях до того, щоб Церкви як самостійного суб'єкта суспільного життя не було взагалі», - заявив представник Церкви.

При цьому голова Синодального відділу відкинув звинувачення Церкви в дефіциті уваги до питань соціального і правового характеру, звернувши увагу на прийняті в 2008 році «Основи учення Руської Православної Церкви про гідність, свободу і права людини».

patriarchia.ru