Власну пожежну частину буде створено в Успенській Почаївській лаврі. Як повідомляє ДСНС України, з пропозицією утворити в монастирі підрозділ рятувальної структури до голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського звернувся намісник лаври митрополит Почаївський Володимир (Мороз).

Владика розповів, що загальна територія, на якій розміщена святиня, складає близько 10 га, і на ній розташовано чимало церковних споруд – як історичних пам‘яток,  так і новозбудований собор. Для пожежної безпеки ченці монастиря планують придбати пожежний автомобіль, спеціальне обладнання і створити добровільну пожежну команду.

"Монастир тісно контактує з пожежною частиною Кременецького району, рятувальники дуже оперативно виїжджають на події, і якщо у нас буде пожежний автомобіль, ми навіть зможемо допомагати пожежникам – наприклад, підвозити воду", – зауважив митрополит Володимир.

Відео дня

Голова ДСНС України запропонував монастирю практичну допомогу в навчанні добровольців та в юридичному оформленні створення об‘єктової пожежної частини.

"Ми направимо до вас групу спеціалістів, вони на місці вивчать, які потреби монастиря в пожежному обладнанні, екіпіровці, і навчать правильному алгоритму дій", – підкреслив Сергій Бочковський.