Ректор Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія КаУ та Карпатського університету імені Августина Волошина архімандрит Віктор (Бедь) 24 червня відвідав у лікарні Києва Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнійшого Митрополита Володимира. Про це повідомляє прес-служба УУБА-КаУ.

Під час відвідування Блаженнійшого Митрополита Володимира архімандрит Віктор (Бедь) передав вітання Предстоятелю Української Православної Церкви від професорсько-викладацького складу, співробітників та студентів академії і університету та побажання одужання.

Як повідомляв УНІАН, 23 червня архімандрит Віктор (Бедь) заявив, що він клірик Елладської Церкви, тому і надалі очолюватиме Ужгородську богословську академію.

Відео дня

19 червня Священний синод Української Православної Церкви звільнив архімандрита Віктора (Бедя) з посади уповноваженого УПЦ з питань вищої освіти і науки. Саму цю посаду скасовано. 

Поряд з цим священик звільнений з поста ректора Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та направлений в клір Мукачівської єпархії УПЦ.