1

Керівник інформаційно-просвітницького відділу Української Православної Церкви протоієрей Георгій Коваленко розповів про стан здоров'я Блаженнішого митрополита Володимира.

Напередодні у митрополита Київського і всієї України Володимира відкрилася внутрішня кровотеча.

На своїй сторінці в соціальній мережі Facebook протоієрей Георгій Коваленко написав:

Відео дня

«Стан здоров'я Блаженнішого Митрополита Володимира - стабільно важкий з середини грудня 2013 року. Він то в лікарні, то в своїй резиденції в монастирі у Феофанії.

На жаль, його стан такий, що не дозволяє здійснювати богослужіння самостійно, але Блаженніший регулярно причащається.

Вчора ввечері на прохання відповідального за лікування нашого Предстоятеля сім київських священиків здійснили над Блаженнішим Таїнство соборування.

Одночасно з церковною молитвою проходив консиліум лікарів. Те, що відбувалося це в неділю ввечері, вже є свідченням, що є реальні проблеми і загрози, але такі проблеми і загрози виникають періодично протягом тривалого часу і завжди молитвою Церкви і професіоналізмом лікарів вирішуються.

Під час молитви Блаженніший не розплющував очей, але на вигук «Мир всім» піднімав руку для благословення, а під час читання молитви намагався перехреститися. Нас це тішило і дивувало, бо він - наш духовний батько.

А на тлі останніх подій та інформаційних вкидань навколо Церкви, авторитетно і офіційно заявляємо, що Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир є Предстоятелем Української Православної Церкви до останньої хвилини свого життя.

І це не тільки вимоги нашого Статуту, але й глибоке переконання єпископату, духовенства і віруючих, які щодня моляться за свого Предстоятеля.

А для вирішення всіх питань життєдіяльності Церкви обраний Місцеблюститель, Священний Синод, єпископат, духовенство, намісники і настоятельки монастирів, парафіяльні збори та всі, всі, всі - кожен на своєму місці, зі своїм послухом і своєю відповідальністю.

Єдність УПЦ - це спадок Блаженнішого Митрополита Володимира і ми цей дар збережемо і примножимо для відновлення єдності Українського Православ'я!

P.S. А сьогодні Блаженніший вже приймав архієреїв на чолі з Намісником, з якими він вже розмовляв і привітав владику Онуфрія з днем ангела».

"Правмир"