Надзвичайний і повноважний посол Німецької Федеративної Республіки в Україні Крістоф Вайл завіряє Українську Православну Церкву у тому, що його країна докладатиме максимальних зусиль, в міру своєї компетенції, задля стабілізації ситуації в Україні, "оскільки мир в Україні є запорукою миру на всьому європейському континенті".

Як повідомили "УНІАН-Релігії" у митрополії, про це німецький дипломат сказав  сьогодні на зустрічі з керуючим справами Української Православної Церкви митрополитом Антонієм (Паканичем), що відбулася у Києво-Печерській лаврі.

Відео дня

Німецького дипломата супроводжував керівник Відділу культури, освіти та меншин Д. Лехельт. У зустрічі також взяв участь секретар Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич.

Під час зустрічі співбесідники обговорили кризову ситуацію в Україні та кроки Української Православної Церкви, спрямовані на утримання єдності українського народу.

Митрополит Антоній розповів гостю про основні результати останнього засідання Священного Синоду Української Православної Церкви. Зокрема, владика висловив вдячність українській владі за те, що в цей складний час держава не піддається на провокації і не підтримує бажання окремих сил розпалити вогнище міжконфесійних конфліктів.

“Церква покладає великі сподівання на обраного Президента Петра Порошенка у справі стабілізації ситуації як на Сході України, так і в українському суспільстві загалом”, - підсумував керуючий справами УПЦ.

На завершення зустрічі сторони обмінялися подарунками.