Дні Сергія Радонезького відкриються концертом у Москві. На концерті прозвучать сербські, візантійські і руські церковні піснеспіви у виконанні співачки Дівни Любоєвич і хору "Мелоді" (Сербія), а також твори лауреатів II міжнародного конкурсу композиторів духовної музики "Роман Солодкоспівець".

Відкриття Днів преподобного Сергія Радонезького "Великий духовний шлях" відбудеться в четвер у Москві, в залі церковних соборів храму Христа Спасителя, захід приурочено до святкування 700-річчя з дня народження руського святого XIV століття.

На концерті прозвучать сербські, візантійські і руські церковні піснеспіви у виконанні співачки Дівни Любоєвич і хору "Мелоді" (Сербія), а також твори лауреатів II міжнародного конкурсу композиторів духовної музики "Роман Солодкоспівець".

Відео дня

"Дні преподобного Сергія Радонезького також будуть проходити у Свято-Троїцькій Сергієвій лаврі, Ростові Великому (святковий чоловічий хор московського Данилова монастиря виступить в ростовському кремлі) і Переславлі-Залеському", - йдеться в прес-релізі.

Завершить ювілейний проект симпозіум в Мінкультури РФ, в рамках якого пройдуть просвітницькі лекції, концерт давньоруських співів по рукописах XVII століття у виконанні чоловічого хору "Давньоруський розспів", майстер-класи Дівни Любоєвич та мультиінструменталіста Сергія Старостіна, а також презентація міжнародного хорового фестивалю "Академія православної музики".

*** Сергій Радонежський - один з найбільш шанованих руських святих, засновник Троїцького монастиря під Москвою (нині Троїце-Сергієва лавра). Центром святкових заходів, присвячених 700-річчю з дня народження, у цьому році стане Сергієв Посад, основні заходи заплановані на липень і жовтень. Передбачається, що на святкування в Підмосков'ї з'їдуться понад 100 тисяч паломників і туристів.

Синодальний інформаційний відділ Московського Патріархату