Інформаційна війна проти Української Православної Церкви загрожує внутрішній безпеці та стабільності в країні. Таку думку висловив керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич) сьогодні на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Італійської Республіки в Україні  Фабріціо Романо, яка відбулася у Києво-Печерській лаврі. Про це "УНІАН-Релігії" повідомили у митрополії УПЦ.

У зустрічі також взяв участь секретар Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич.

Відео дня

Під час зустрічі митрополит Антоній та італійський дипломат поділилися думками щодо ситуації в українському суспільстві та обговорили роль і можливості Української Православної Церкви в утриманні єдності українського народу.

Зокрема, митрополит Антоній розповів, що протягом останнього часу проти Української Православної Церкви у деяких ЗМІ ведеться спланована інформаційна війна з використанням неперевіреної, а інколи й відверто наклепницької інформації. На думку церковного ієрарха, такі дії приводять до напруження всередині суспільства і загрожують внутрішній безпеці та стабільності в країні. Також архієрей зазначив, що нестабільність в Україні є загрозою миру та спокою на всьому європейському континенті.

У свою чергу, посол нагадав, що найближчим часом Італія переймає головування в Європейському Союзі і погодився з баченням ієрарха та відзначив, що його країна в міру можливостей докладатиме зусиль, щоб сприяти подоланню української кризи, а також робитиме все можливе задля збереження стабільності в Європі.

«Україна – серце Європи, і ми не можемо допустити, щоб існував такий фактор дестабілізації. Це небезпечно для всього континенту», - сказав пан Романо, відзначивши, що рішення конфлікту в Україні має бути знайдене дипломатичним шляхом.

На звершення зустрічі Керуючий справами УПЦ подарував панові Послу альбом, в якому представлена історія та світлини Києво-Печерської лаври.