У Шанхаї 11 червня відбулося урочисте підписання угоди між Шанхайським університетом іноземних мов і Патріаршою радою з культури про створення при Шанхайському університеті Центру вивчення православної культури.

Протокол про наміри підписали: з китайської сторони - ректор університету професор Цао Де Мін, з російської - відповідальний секретар Патріаршої ради з культури архімандрит Тихон (Шевкунов). На церемонії були присутні декан факультету російської мови та літератури професор Чжан Цзилі, старіший науковий співробітник факультету професор Ван Чанчунь, численні викладачі, аспіранти і студенти.

У завдання шанхайського Центру вивчення православної культури входять знайомство з традиційною російською культурою, організація наукової роботи, видання книг, зокрема, Китайсько-російського біблійного словника і словника православних термінів, обмін студентами та аспірантами, проведення семінарів і конференцій, а також курсів лекцій для студентів і аспірантів в Китаї і в Росії.

Відео дня

«Православна культура представляється важливою складовою частиною російської культури, вона робила, робить і буде надавати широке і далеко йде вплив на мову і писемність у Росії, на національну самосвідомість, духовне життя, культуру і традиції руського народу. В останні роки намічається сприятлива тенденція активізації діяльності Руської Православної Церкви в Росії. Церква відіграє все більш серйозну роль у політичній, соціальній, освітній сферах, а також у відносинах Росії з ближнім і дальнім зарубіжжям», - зазначив ректор Цао Де Мін.

За матеріалами Синодального інформаційного відділу Московського Патріархату