13 червня, з благословення Місцеблюстителя Київської Митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія, у приміщенні Церковно-археологічного кабінету Київської духовної академії відбувся круглий стіл на тему «Українська Православна Церква і суспільно-політична криза в Україні», організований Відділом зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви.

Відео дня

Захід зібрав голів і представників інших Синодальних структур — зокрема були присутні голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко, голова Синодального відділу «Місія Церква і культура» ігуменя Серафима (Шевчик), співробітники Відділу по взаємодії зі Збройними Силами, а також Відділу благодійності і соціального служіння. В роботі круглого столу взяли участь священнослужителі майже з усіх областей України.

Відкриваючи круглий стіл, секретар ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Миколай Данилевич окреслив формат зустрічі. Під час обговорення учасники розповіли про суспільно-політичну і релігійну ситуацію в регіонах України, а також поділились власним баченням можливої реакції Церкви на виклики буремного сьогодення.

Після завершення роботи круглого столу, коли можливість висловитися була надана кожному учаснику, відбулася зустріч з Керуючим справами Української Православної Церкви митрополитом Бориспільським і Броварським Антонієм.

Митрополит Антоній відмітив актуальність проведення такого заходу, оскільки такі обговорення є одним з проявів соборності Церкви. Керуючий справами УПЦ подякував учасникам за плідний обмін думками й запевнив, що напрацьовані результати й пропозиції будуть прийняті до відома Священноначаллям Української Православної Церкви.

church.ua