У центрі Луганська, біля пам'ятного знаку Божої Матері, 9 червня відбувся загальноєпархіальний молебень про мир і примноження любові, а також про припинення військових дій в нашій Вітчизні.

Молебний спів у співслужінні міського духовенства очолив архієпископ Луганський і Алчевський Митрофан.

Відео дня

Сотні вірян зібралися на площі, щоб вознести молитви про своїх рідних і близьких, про те, щоб якомога швидше припинилося братовийственне протистояння в Україні.

Для участі у соборному молебні були привезені єпархіальні святині: Луганська ікона Божої Матері, ковчег з часткою мощей святого рівноапостольного князя Володимира, а також мощевик з частинками угодників Божих.

Раніше архіпастир звертався до мешканців Луганщини з закликом до спільної щоденній молитві. Дане звернення, а також текст молитви опубліковані на сторінках єпархіального сайту.

«Благословляю всіх щодня о 21.00 здійснювати молитву про мир у нашому краї. Закликаю всіх об'єднатися в нашій спільній молитві до Бога і Матері Божої», - йдеться у зверненні владики Митрофана.

У своєму слові після молебню архієпископ Митрофан також закликав «берегти один одного, особливо дітей і людей похилого віку, допомагати і підтримувати один одного у цих скорботних випробуваннях». «Неможливе людям, можливо Господу. Надихає себе вірою в Господа, без волі Якого з голови й волосина не впаде» (Мт.10, 29-31).

По завершенні молебню відбувся хресний хід зі святинями навколо міста Луганська про мир і збереження краю.

Православіє в Україні