Председателя Синодального информационного отдела Русской Православной Церкви Владимира Легойды

У зв'язку з обстрілом Слов'янська, в результаті якого був пошкоджений храм Української Православної Церкви Московського Патріархату, голова Синодального інформаційного відділу (СИНФО) Володимир Легойда нагадав про заклик до миру, звернений Святішим Патріархом Кирилом до Петра Порошенка, який переміг на виборах Президента України.

Про це повідомляє Синодальний інформаційний відділ Московського Патріархату.

«Проте того ж дня надійшла інформація про нове насильство, загибель людей, був пошкоджений храм Державної ікони Божої Матері в Слов'янську. Все це говорить про продовження протистояння, жертвами якого стають, у тому числі мирні жителі», - заявив Легойда.

Відео дня

Представник Церкви підкреслив, що у зверненні до П.Порошенко від 27 травня Патріарх Кирил висловив надію на негайне припинення кровопролиття, примирення українського суспільства, забезпечення новою владою блага «і сходу, і заходу, і півночі, і півдню України».

За словами Легойди, Предстоятель Руської Церкви бачить першочергове завдання тих, кому передані владні повноваження, в тому, щоб «знайти способи примирення ворогуючих, зробити все можливе для відновлення громадянського миру і злагоди», для чого необхідно підтримувати відкритий діалог з народом та громадськими лідерами, прислухатися до думки всіх жителів країни».

«Руська Православна Церква знову і знову звертається із закликом про швидке встановлення миру і злагоди на українській землі, заявляє про свою готовність взяти участь у налагодженні відкритого діалогу сторін», - підсумував Голова Синодального інформаційного відділу РПЦ.