У суботу, 24 травня, Місцеблюститель Київської Митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій співслужив за Божественною літургією Предстоятелям Руськоі і Болгарської Православних Церков у Храмі Христа Спасителя в Москві.

24 травня, у день пам’яті святих рівноапостольних Мефодія і Кирила у багатьох країнах світу відзначається День слов’янської писемності та культури. З нагоди свята у кафедральному храмі Руської Православної Церкви звершувалося урочисте богослужіння собором архієреїв та духовенства з Константинопольської, Антіохійської, Болгарської Руської, Еладської та інших Православних Церков.

У богослужінні взяли участь представники Помісних Православних Церков при Московському Патріаршому престолі — Олександрійської, Антіохійської, Єрусалимської Православних Церков, а також Православної Церкви Чеських земель і Словаччини, Православної Церкви в Америці, тощо.

Відео дня

Після богослужіння митрополит Онуфрій привітав Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила з тезоіменитством та подякував за молитви та духовну підтримку.

church.ua