1

В Тиждень шостий після Великодня, Божественну Літургію в Успенському Соборі очолив митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій, местоболюститель Київської митрополії, у співслужінні митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла, намісника Успенської Києво-Печерської лаври. Після Великого Входу була звершена священицька хіротонія студента КДАіС.

Крім архієрейського богослужіння в лаврі також відбувалася пізня Божественна Літургія в церкві Зачаття св. праведною Анною Пречистої Діви Марії. Недільні богослужіння в цьому храмі відбуваються при співі дитячого хору, що налічує загалом 47 дітей.

Глибоко символічно, що цей «ангельський хор» співає саме в монастирі. Під час здійснення чернечого постригу ченці беруть на себе символ дитячого незлобія (див. 1Кор.14:20), а сам чернечий образ називається ангельським.

Відео дня

Під час богослужіння талановиті діти читали послідування годин, виконували літургійні піснеспіви, заспівали тропар «Христос воскрес із мертвих...»  церковно-слов'янською, українською та грузинською мовами.

Богослужіння очолив архімандрит Полікарп, який з мномента створення дитячого хору в 2009 році виконує послух його духівника. Перед причастям мирян панотець виголосив проповідь, в якій нагадав про великі чудеса Божі, і про те, що люди часто не помічають їх.

Регент дитячого хору Войцеховська Тетяна повідомила, що дитячий колектив, незважаючи на часті роз'їзди по храмах Києва та України, а також загальні паломницькі поїздки, відчуває себе в лаврі як вдома. Але в зв'язку з дитячими канікулами, хор продовжить спів у Аннозачатіївському храмі ближче до свята Успіння Пресвятої Богородиці. Матушка Тетяна сподівається до цього часу укомплектувати хор новими дитячими третіми голосами. Відразу після служби хоровий колектив попрямував до Владики намісника, щоб подякувати йому за підтримку і попросити благословення на майбутній літній час.

Сайт лаври