Текст звернення Місцеблюстителя Київської Митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія розміщено на Офіційному сайті УПЦ.

«Сьогодні наша країна переживає час складних випробувань, — ідеться зокрема в тексті документу. — Майже кожного дня ми чуємо про нові силові зіткнення та про загибель людей. Громадяни України прагнуть припинення братовбивчого конфлікту, примирення та суспільної злагоди.

Відео дня

У цих непростих умовах сьогодні ведеться підготовка до проведення виборів Президента України, які відбудуться в неділю 25 травня 2014 року.

Церква не бере участі в політичному процесі. Ми не закликаємо голосувати за того чи іншого кандидата, не закликаємо до підтримки тієї чи іншої політичної сили.

Ми закликаємо усіх вірних Української Православної Церкви до підсиленої молитви за нашу державу та за народ України.

Будемо просити Христа Спасителя, аби Він напоумив нас обрати достойного очільника держави, який би зміг, з Божою допомогою, знайти відповіді на ті складні виклики, що постали сьогодні перед нашою Батьківщиною.

А нам щоб Господь подавав добрий розум і мужність виправити своє особисте життя з гріховного на праведне. Тоді новий Президент буде для нас тим Божим слугою, через якого Господь подаватиме нам не кару Свою, а Свої милості і щедроти.

Нехай Господь молитвами Пречистої Своєї Матері та усіх святих, що просіяли на нашій землі, збереже нас від братовбивства та подасть нам мир, злагоду і благополуччя».