У вівторок, 20 травня, після традиційної щоденної молитви про мир в Україні в 12.00 у всіх храмах Донецька дзвонили в дзвони.

В цей же час проходила акція «Голос Донбасу» - попереджувальний протест-мітинг проти дестабілізації ситуації на Донбасі, проти насильства і хаосу, бандитизму і мародерства.

Як повідомив глава прес-служби Донецької єпархії УПЦ протоієрей Георгій Гуляєв, дзвонити в дзвони після молитви про мир благословив правлячий архієрей митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон.

Відео дня

Однак дзвін став також причиною непорозумінь. Віруючі сприйняли його як сигнал тривоги, групи людей прийшли до Спасо-Преображенського кафедрального собору з метою з'ясувати причину, чому дзвонять.

«Ми не припускали, що дзвін у великодні дні викличе у когось здивування, - пояснив у коментарі «Православію в Україні» протоієрей Георгій Гуляєв. - Хоча у зв'язку з досить напруженою соціально-політичною обстановкою, можливо, було потрібно додаткове анонсування цієї акції. У будь-якому разі, на даний момент ситуація прояснилася».