Фото "УНІАН-Релігії"

На лаврській дзвіниці Києво-Печерської лаври сьогодні вранці десять раз пролунали дзвони в пам’ять за жертвами Великої Вітчизняної війни.

Відео дня

ВІДЕО "УНІАН-Релігії"

митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Фото

У коментарі УНІАН намісник лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел розповів про подію.

“На знак пам'яті за жертвами Великої Вітчизняної війни, за воїнами, які поклали життя за нашу землю, за наш народ, сьогодні ми десять раз вдарили в дзвони на лаврській дзвіниці», - сказав митрополит Павел.

Намісник лаври звернув увагу на те, що «напевно в жодній родині не обійшлось без жертв під час Великої Вітчизняної війни».

«Сьогодні на літургії в Києво-Печерскій лаврі ми молилися за спокій душ тих, хто віддав своє життя за Перемогу. Ці люди не поділяли один одного за національносями, не ділили мови. Вони захищали Батьківщину, щоб краще нам жилося. Вони самовіддано билися і не пощадили свого життя, захищаючи рідну землю, виборюючи свободу для Батьківщини, для своїх дітей і майбутніх поколінь. Ми не повинні забути цей день. Багато крові пролито, покладено мільйони людських душ. В лаврі кожного дня ми поминаємо «вождєй і воїнів на полі брані живот свій поклавших, і в міждуусобній брані в наші дні загинувших». Ми пам'ятаємо і просимо всіх пам'ятати цей день!» - закликав митрополит Павел.