3 травня Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій відвідав Святогорський Успенський Зимненський ставропігійний жіночий монастир (Волинська обл., с. Зимне).

В обителі митрополит Онуфрій очолив святкову всеношну напередодні Неділі жінок-мироносиць та освятив храм на честь Пресвятої Трійці.

Відео дня

Його Високопреосвященcтву  співслужили:  єпископ Володимир–Волинський і Ковельський Володимир,   духовенство монастиря та єпархії.

За богослужінням молилися: настоятелька монастиря ігуменя Стефанія (Бандура), насельниці та прихожани обителі.

***

Свято-Троїцький храм – є найдревнішою кам’яною спорудою Зимненської обителі. За переданням, цю церкву збудував сам рівноапостольний князь Володимир, заснувавши тут монастир. У часи, коли монастир було закрито, Свято-Троїцька церква виконувала функції парафіяльного храму. Перші монахині, які прийшли відроджувати Зимненську обитель, спочатку теж молилися у цій церкві, оскільки інші храми обителі лежали в руїнах. З відродженням монастиря Свято-Троїцький храм отримав нове життя. Було проведено ґрунтовне дослідження та реконструкції древньої святині, завдяки чому вона набула первозданного вигляду.

news.church.ua