26 квітня Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій відвідав столичну парафію Різдва Пресвятої Богородиці, що на столичному масиві Теремки-1 (просп. Академіка Глушкова, 11-а).

Митрополит Онуфрій очолив освячення верхнього храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці, а після – Божественну літургію.

Відео дня

Його Високопреосвященству співслужили: митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій,  єпископ Васильківський Миколай, благочинний Голосіївського благочиння протоієрей Павел Кирилов, настоятель храму протоієрей Василій Грицько та духовенство столиці.

На Малому вході митрополит Онуфрій нагородив кліриків храму богослужбовими нагородами: протоієрея Сергія Грицька – хрестом з прикрасами, диякона Олександра Буряка – подвійним орарем.

Наприкінці богослужіння, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри вручив ктитору храму Ігорю Рибакову орден Святого апостола Андрія Первозванного.  Вручаючи нагороду, владика Онуфрій висловив слова подяки благодійнику парафії, побажав многоліття та призвав Боже благословення на його родину та близьких людей.

У відповідному слові, Ігор Олександрович подякував Богові за можливість послужити Йому добрими справами, а Високопреосвященному владиці Онуфрію – за очолене богослужіння.

***

Громада на честь Різдва Пресвятої Богородиці була заснована в 2002 р. 26 травня  Блаженніший Митрополит Володимир освятив місце під храм. 2 лютого 2003 р. в тимчасовому храмі була звершена перше богослужіння. 9 жовтня 2010 р. Блаженніший Владика освятив місце під храмовий комплекс. 31 липня 2011 р. була звершена закладка храму. 1 жовтня 2012 р. Його Блаженство освятив нижній храм на честь благовірного князя Ігоря Чернігівського.

Проект храмового комлексу було виконано Синодальним відділом по архітектурі, будівництву та охороні пам’яток церковної архітектури. Комплекс, окрім храму, міститиме також приміщення для недільної школи, хрестинну і будинок відпочинку для паломників.

church.ua