Митрополит Павел - наместник Киево-Печерской лавры с 1994 года

У Велику Суботу, 19 квітня - день народження намісника Києво-Печерської лаври митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла.

За багаторічне пастирське і молитовне служіння владика Павел здобув заслужену повагу священнослужителів і мирян. Він є духівником столичної інтелігенції, відомих громадських діячів, людей культури і мистецтва. Під керівництвом митрополита Павла відроджена велика православна святиня - Успенська Києво-Печерська лавра. Владика Павел є керівником синодальної комісії УПЦ у справах монастирів.

Редакція “УНІАН-Релігії" вітає владику Павла з Днем народження! Приносимо найтепліші і найщиріші побажання здоров'я, міцності духу і допомоги Божої у пастирських трудах. Многая і благая літа!

Відео дня

Довідка "УНІАН-Релігії"

Митрополит Павел (Лебідь Петро Дмитрович) народився 19 квітня 1961 р. в селі Борбин Млинівського району Рівненської області. Після закінчення середньої школи у 1978-1980 рр. навчався в Луцькому технікумі торгівлі. У 1984-1988 рр. навчався в Московській духовній семінарії.

У 1989 р. архієпископом Рівненським та Волинським Варлаамом (Ільющенко) пострижений у чернецтво з нареченням імені Павел в честь святого первоверховного апостола Павла. У 1992 р. возведений у сан архімандрита.

30 березня 1994 р. призначений намісником Свято-Успенської Києво-Печерської лаври. У 1996 р. закінчив Київську духовну академію.

15 квітня 1997 р. Священним Синодом Української Православної Церкви призначено бути єпископом Вишгородським, вікарієм Митрополита Київського і всієї України. 19 квітня 1997 р. відбулася хіротонія.

У 1997 р. очолив Синодальну комісію у справах монастирів Української Православної Церкви. У 2003 р. возведений у сан архієпископа.

29 січня 2010 р. увійшов до складу комісії Міжсоборної присутності Руської Православної Церкви з питань організації життя монастирів і чернецтва.

1 травня 2011 р. возведений у сан митрополита з титулом «Вишгородський і Чорнобильський». Рішенням Священного Синоду УПЦ від 14 червня 2011 року (Журнал №46) призначений постійним членом Священного Синоду УПЦ.

(За інформацією сайту Києво-Печерської лаври)